Hírek


Negyvenötezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
2018. június 18. 15:56

A permetezések 125 település és hat budapesti kerület belterületét érintik. A Balaton mellett Békés megyében, a Csepel-szigeten és Budapest III., IV., XVI., XVII., XXII., XXIII. kerületében lesznek kezelések. Április 23-a óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2018. június 18. 08:03

Idén kilencvennyolc önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést a napokban hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

"Értetek!" Bátaszéken
2018. június 15. 00:36

Hetedik alkalommal került megrendezésre az "Értetek!" stroke, alkohol- és drogprevenciós program, ezúttal Bátaszéken.

RSOE szakmai nap
2018. június 14. 16:41

Kihelyezett regionális szakmai napot tartott az RSOE Lengyel-Annafürdőn.

Továbbképzésen vettek részt az ügyeletesek
2018. június 13. 16:29

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fő- és műveletirányító ügyeletesei vettek részt a mai továbbképzésen.

Jobb a bajt megelőzni
2018. június 12. 16:05

Az egyik legnagyobb mezőgazdasági munka minden évben az aratás, melynek megkezdése előtt a gazdáknak ellenőrizniük kell gépeik műszaki állapotát, felkészítettségét, a kötelező tartozékok meglétét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezete (NAK) a gazdák tájékoztatása érdekében gyakorlati bemutatóra hívta a Paks környékén gazdálkodókat, melyen a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség is részt vett.

Hatvanezer hektáron permetezik a szúnyogokat a héten
2018. június 11. 14:43

A múlt héten az előzetes terveknek megfelelően 35 ezer hektárt kezeltek, 213 településen és Budapest hat kerületében permetezték a szúnyogokat. A Balatonon, a Tisza-tavon és a Duna mentén biológiai módszerrel gyérítették a szúnyoglárvákat, mérsékelve ezzel a vérszívók utánpótlását. Ezen a héten összesen 148 település belterületén permetezik a szúnyogokat, csaknem 60 ezer hektárt kezelnek, amennyiben azt az időjárás megengedi.

Ismét Tolna megyei pályázó nyert különdíjat a dr. Balogh Imre emlékpályázaton
2018. június 09. 10:50

Idén nagykorúvá vált az a pályázat, amelyet tizennyolc éve alapított a tűzvédelem nagy pártolójának, dr. Balogh Imrének az özvegye. A pályázatra tudományos igényű szakmai anyaggal lehet jelentkezni, ezúttal kivételesen kettőt is külön elismerésre méltónak talált a bíráló bizottság. Az egyik munka a magasból mentő szer bevetésével, a másik pedig a katasztrófavédelmi mobil labor vezénylésével foglalkozott. Mindkét tanulmány alapjául a katasztrófavédelem napi működése szolgált.