Hírek


Pályaorientációs nap Iregszemcsén
2017. október 21. 10:30

A tamási tűzoltók is részt vettek Iregszemcsén a pályaorientációs napon.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére
2017. október 20. 12:04

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalomról.

Ülésezett a kockázatkezelési bizottság
2017. október 19. 15:56

Kormányrendelet alapján a költségvetései szerv vezetője köteles a kockázati tényezők figyelembe vételével kockázatelemzést végezni és kockázatkezelési rendszert működtetni.

Tudományos pályázat több témában
2017. október 19. 14:45

Pályázatot hirdet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa. A grémium december elsejéig várja a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival, különösen a személyi sérülésekkel járó tűzesetek számának csökkentésével, megelőzésével foglalkozó pályamunkákat.

Folytatódott a prevenciós tevékenység a Paksi Járásban
2017. október 18. 15:52

A Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség októberében három helyszínen folytatta tűzmegelőzési témában megkezdett tájékoztatási tevékenységét.

Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 15:36

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Két utca lakóit kellett kimenekíteni - gyakorlat volt Pincehelyen
2017. október 17. 15:51

A felső küszöbértékű üzemekkel rendelkező települések önkormányzatai külső védelmi terv készítésére kötelezettek. Ezt háromévente teljes körűen, évente részlegesen gyakorolják a szakemberek az esetleges vészhelyzetek könnyebb felszámolása érdekében. Tolna megyében négy felső küszöbértékű üzem található, ezek közül az egyik Pincehelyen. A település külső, valamint az üzem belső védelmi tervének gyakorlatát október 17-én tartották.

Felborult egy autó az autópályán
2017. október 17. 10:34

Felborult egy személyautó az M6-os autópályán kedd reggel.