Hírek


Melléképület égett Németkéren
2019. július 16. 08:07

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy 120 m2-es melléképület hétfő délután, a Tolna megyei Németkéren.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 16. 08:04

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Négy tűzoltó állt szolgálatba Tolna megyében
2019. július 15. 11:36

Négy újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát Tolna megyében július 15-én. Az újoncokat Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes köszöntötte ma délelőtt.

Két balesethez is vonultak a tamási tűzoltók vasárnap
2019. július 14. 22:23

Kétszer is vonultak vasárnap délután a tamási önkormányzati tűzoltók.

A szabadtéri tűzesetek egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek!
2019. július 12. 12:05

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne riasztanák Tolna megye tűzoltó egységeit kisebb-nagyobb szabadtéri tűzesetekhez.

Biztonságban a fesztiválokon is
2019. július 11. 14:19

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Szakmai fórum a beépített tűzjelző berendezésekkel kapcsolatban
2019. július 10. 16:03

A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a beépített tűzjelző berendezésekről érkező téves jelzések visszaszorítása érdekében tartott szakmai fórumot.

Zajlik az aratás – előzzük meg a mezőgazdaságot érintő tüzeket!
2019. július 09. 16:02

Ha nyár, akkor aratás: a betakarítási munkálatok idején számos hír szól arról, hogy tűz keletkezett egy-egy mezőgazdasági gépben, meggyulladt a gabonatábla, vagy éppen a tarló. Ezek a tüzek némi elővigyázatossággal, az előírások betartásával megelőzhetőek.