Hírek


Összefogás a vakok és gyengénlátók biztonságáért
2016. augusztus 25. 13:00
Ünnepélyes keretek között hordozható rádiókat, Braille-írással készült megelőzési tájékoztatókat, valamint tűzvédelmi, tűzmegelőzési és lakosságtájékoztató anyagokat tartalmazó hanganyagot adott át a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesület tagjai számára az OTP Bank Szekszárdi Fiókja, Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság közösen.

A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2016. évben az OTP Bank Önkéntes Programjában nyújtott be sikeres pályázatot a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületével közösen.

A pályázat célja a vakok és gyengénlátók részére használható tűzvédelmi, tűzmegelőzési tájékoztató anyagok elkészítése, valamint részükre tűzvédelmi, tűzmegelőzési képzés megtartása volt.

Az ünnepélyes átadáson dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes köszöntötte az Egyesület tagjait és elmondta, hogy a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tevékenysége kiterjed a fogyatékkal élők segítésére is. A tűzvédelmi, lakosságvédelmi szabályok ismerete mindenki számára rendkívül fontos, hiszen a tűz emberéleteket veszélyeztethet. Egy, a háztartásban bekövetkezhető tűzeset egy család életét teheti tönkre, ezért is kiemelten fontos azon alapvető szabályok ismerete, amelyekkel egy –egy ilyen helyzetet sikeresen lehet megoldani.

A látássérültek a tűzmegelőzés területén is speciális igényekkel, szükségletekkel rendelkeznek, ezért igazgatóhelyettes úr elmondta, hogy a Bizottság kiemelt feladatként kezeli ezen igények felismerését és az azokra történő reagálást is. Ennek keretében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lelkes munkatársainak segítségével elkészült egy 17 tájékoztató anyagot tartalmazó oktató hanganyag, melynek első része a felnőtteknek, a második, mesékkel kibővített része a gyermekeknek szól.

A tájékoztató anyaghoz az alapot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a Tolna Megyei Tűzmegelőzési bizottság által kiadott tájékoztatók szolgáltatták.

A Bizottság célja, hogy minden érintett háztartásba eljusson, és a vakok és gyengénlátók részére segítséget jelentsen az alapvető biztonsági szabályok elsajátításához.

Az ünnepségen Foltinné Götz  Ágnes, a Szekszárdi OTP Fiók igazgatója az OTP Bank társadalmi felelősségvállalásáról tájékoztatta az Egyesület tagjait. Elmondta, hogy az OTP Csoport fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez, ezen belül kiemelten  kezelik a fogyatékkal élők segítését. A Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság  közös pályázata a látássérültek biztonsága érdekében az OTP Bank által támogatandó értéket jelent.

Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének elnöke köszönetét fejezte ki a támogatásért, egyben elmondta, hogy a látássérültek tűzvédelmi ismereteinek bővítésére nagyon nagy szükség van. Elnök asszony ezt követően kiosztotta a pályázaton nyert eszközöket és tájékoztató anyagokat.

Az ünnepség Rákóczi Szilvia, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének tagja által előadott dallal zárult.

 


 

Kapcsolódó képek:

Összefogás a vakok és gyengénlátók biztonságáért Összefogás a vakok és gyengénlátók biztonságáért Összefogás a vakok és gyengénlátók biztonságáért
>>> További képek a galériában <<<