SAJTÓKÖZLEMÉNY - gyakorlat az M6-os autópályán
2016. október 11. 10:56
Alagútbiztonsági gyakorlat az M6-os autópályán.

A katasztrófavédelem a Mecsek Autópálya Koncessziós ZRt-vel, valamint a káresemények felszámolásában együttműködő szervezetekkel 2016. október 12-én teljes körű alagútbiztonsági gyakorlatot tart az M6 autópályán.

A gyakorlat során egy, az alagútban bekövetkező feltételezett balesetből fakadó veszélyhelyzetet szimulálunk. A gyakorlat célja egy káresemény esetén annak megszüntetésében, a kárhely felszámolásában és az autópálya forgalombiztonságának helyreállításában résztvevő, együttműködő szervezetek munkájának összehangolása és ismereteik továbbfejlesztése az éles helyzetekben történő hatékonyabb együttműködés érdekében.

A gyakorlat helyszíne az M6 Autópálya ’C’ alagút jobb pálya 169+523 - 169+800 km szelvények közötti szakasza, azonban a gyakorlat sikeres és biztonságos lebonyolítása érdekében az M6 autópálya Bátaszéki (163 km szelvény) és Véméndi (173 km szelvény) csomópontok közötti szakaszát 2016. október 12. (szerda) 19:00 és október 13. (csütörtök) hajnali 2:00 óra között mindkét irányból lezárjuk. Ez idő alatt a sztráda forgalmát az 56. és 57. számú főutakra tereljük, amit a sárga terelőút-jelzőtáblák is előrejeleznek a közlekedők számára.

Kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek a forgalomkorlátozásokra és vegyék figyelembe, hogy a menetidő a terelésekre való tekintettel hosszabb lehet a tervezettnél!

A gyakorlat nem sajtónyilvános!

Megértésüket köszönjük!

További információ dr. Lőrincz Gabriella tű. századostól, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgtóság hivatalvezetőjétől a +36(20)/286-7660-as, valamint Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől, a +36(20)/570-1914-es telefonszámon kérhető.