Hírek


Alparancsnoki képzés
2017. július 13. 16:31
Egész napos vezetői képzésen vettek részt Szekszárdon Tolna megye alparancsnokai, vagyis a tűzoltóparancsnok-helyettesek és a szolgálatparancsnokok. A képzésre az Atomerőmű Tűzoltóság is kapott meghívót, mellyel éltek is.

A képzés célja az alparancsnoki állomány vezetői képességeinek, készségeinek fejlesztése, a felsővezetői elvárások ismertetése, a beosztott állománnyal való kapcsolattartás hatékonyságának növelése, az így megszerzett elméleti és gyakorlati tudás beépítése a mindennapok parancsnoki munkájába.

A felkészítésen a megyei vezetők közvetlenül ismertették az alparancsnokokkal szemben támasztott általános és szakterületi követelményeket, elvárásokat, valamint módszertani útmutatást adtak a parancsnoki feladatok ellátásához.

A képzést dr. Balázs Gábor tű. ezredes igazgató nyitotta meg, aki a szolgálatparancsnok és rajparancsnok vezetői feladatairól beszélt az állománynak. Gerendai Éva tű. százados, az Ellenőrzési Szolgálat revizora az ellenőrzés vezetői munkában betöltött szerepét ismertette a képzés résztvevőivel.

Dr. Ress Gábor tű. alezredes, a humán szolgálat vezetője az alakiasság és öltözködés rendvédelmi szerveknél betöltött szerepét fejtette ki előadásában.

Dr. Ackermann Zsuzsanna tű. alezredes, hivatalvezető a katasztrófavédelem fórumrendszeréről tartott előadást, melyben kiemelte a különböző értekezletek fontosságát, szükségességét, az információáramlásban betöltött szerepét. Ezt követően a hivatalvezető az előadás készítés módszertanát ismertette a jelen lévőkkel. Boros Brigitta tű. főhadnagy megyei szóvivő a kárhelyszíni nyilatkozatokra készítette fel a képzés résztvevőit.

Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő első előadásában a szolgálatszervezés kiemelkedő szerepéről, valamint a helyismereti és szituációs gyakorlatok szervezéséről beszélt, majd a nap folyamán a készenléti állomány napi kiképzéseinek jelentőségéről, valamint a statisztika fontosságáról tartott előadást.

A szabályozóknak megfelelő tűzoltósági gyakorlattervek készítéséről Győri Lajos tű. alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka beszélt, majd Greksa Attila tű. százados, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője az alparancsnokok adminisztrációs feladatait ismertette.

A nap folyamán szóba került a konfliktuskezelés, a beosztottak motiválása, valamint a különböző vezetési elméleteket, a hatékony vezetői magatartást és az időgazdálkodás problémáját is átbeszélték a résztvevők.

Az alparancsnoki képzés augusztusban folytatódik, majd egy törzsvezetési és együttműködési gyakorlattal zárul minden szolgálati csoportban az illetékes tűzoltósági felügyelő közreműködésével, várhatóan szeptember elején.


 

Kapcsolódó képek:

Alparancsnoki képzés Alparancsnoki képzés Alparancsnoki képzés