Hírek


Felkészítés a közbiztonsági referensek részére
2017. július 14. 13:07
A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a települési közbiztonsági referensek részére tartott felkészítést július 14-én.

Czinczár Krisztián tű. alezredes polgári védelmi felügyelő a települések önmentő képességének növeléséről, a lehetőségek megteremtéséről tartott előadást a megjelenteknek. Az alezredes a települési önkéntes mentőcsoportok jelentőségét, értékteremtő és közösségformáló erejét, valamint a településbiztonság fokozásának lehetőségét hangsúlyozta előadásában. Ezt követően kiértékelte az elmúlt időszakban bekövetkezett eseményeket, nagy hangsúlyt fektetve a megelőzési feladatokra. Kitért a települések katasztrófavédelmi osztályba sorolására és a vis maior eseményekre.

Sebestyén György tű. őrnagy hatósági osztályvezető a szabadtéri rendezvények tartásának szabályairól beszélt. Említést tett a bejelentési kötelezettségekről, illetve az előző évek tapasztalatit osztotta meg a referensekkel. Az osztályvezető a tűzgyújtási tilalomra is kitért előadása során.

Borda Károly tű. alezredes szekszárdi katasztrófavédelmi megbízott a 2017 első félévében végrehajtott ellenőrzések tapasztalatairól számolt be az értekelet résztvevőinek. Előadásában kiemelte a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartottságának fontosságát. 

A konzultációt követően az értekezlet zárásaként Kiefaber Gábor tű. alezredes kirendeltségvezető megköszönte a közbiztonsági referensek munkáját.


 

Kapcsolódó képek:

Felkészítés a közbiztonsági referensek részére Felkészítés a közbiztonsági referensek részére Felkészítés a közbiztonsági referensek részére