Hírek


Visszavonták az általános tűzgyújtási tilalmat
2017. szeptember 12. 11:27
A földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és ligetekben, valamint a fás területek 200 méteres körzetében található ingatlanok területén június 20-án elrendelt tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldotta.

A katasztrófavédelem felhívja a kirándulók, erdőjárók figyelmét, hogy az erdőben való tűzgyújtás szabályai továbbbra is érvényben vannak:

  • a tűz meggyújtása előtt a tűzrakó hely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól azért, hogy a tűz ne terjedhessen át az erdőre;
  • nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, a még ki nem hűlt parazsat, hamut;
  • fel kell készülni a tűz eloltására, ha feltámadna a szél, gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát),
  • a tüzelés befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy elaludt, távozás előtt lehetőleg földet kell szórni a hamura.

Az erdőn kívüli területeken és a lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet!