Hírek


A természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját ünnepeljük
2017. október 11. 16:07
A Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett ünnepséget a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma délután a Tamási tűzoltó laktanyában.

Az ünnepség roncsvágási gyakorlattal vette kezdetét a Tamási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság udvarán. A bemutatót követően Porga Ferenc, Tamási polgármestere mondott köszöntőt, melyben méltatta a katasztrófák elleni védekezésben résztvevők munkáját.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepi beszédében elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben határozottan növekedett mind a katasztrófák, mind azok áldozatainak száma. Az ENSZ és annak környezeti katasztrófákkal foglalkozó programja, a Nemzetközi Katasztrófacsökkentési Stratégia a katasztrófákat globális problémának tekinti, ezért már az 1990-es években ajánlásokat dolgozott ki és nemzetközi összefogást sürgetett a természeti katasztrófák megelőzése és pusztító hatásuk csökkentése érdekében. Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy ezt a napot használjuk fel arra, hogy gondoljunk azokra, akik munkájukkal, emberségükkel, tenni akarásukkal az elvárhatónál többet tettek Tolna megye katasztrófák elleni védelméért.

Az ünnepi megemlékezéseket követően dr. Balázs Gábor elismeréseket adott át. A katasztrófavédelem terén kifejtett áldozatos munkájáért elismerő oklevelet és dísztárgyat adományozott Radány Péternek, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltójának, Gőbölös Péternek, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatójának, Hirt Ferenc országgyűlési képviselőnek és Kövér Istvánnak, a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának. Bőhm Péter, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke Tóth Gábornét, a Tamási ÖTE tagját részesítette elismerésben.


 

Kapcsolódó képek:

A természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját ünnepeljük A természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját ünnepeljük A természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját ünnepeljük
>>> További képek a galériában <<<