Hírek


Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján
2017. október 12. 07:45
Huszonöten jelentek meg a véradáson

Sikeres volt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 25-en jelentkeztek véradásra, végül 24 egység vért vettek le a megjelentektől. 

A katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen a katasztrófák áldozatairól való megemlékezésnek e sajátos formáját választotta idén is – a megyei és fővárosi igazgatóságain várta mindazokat, akik szintén szerettek volna hozzájárulni a megemlékezéshez és persze szívesen tettek az ország vérkészleteinek feltöltéséért.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.


 

Kapcsolódó képek:

Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján
>>> További képek a galériában <<<