Hírek


Tűzoltók lesznek
2018. február 08. 16:01
Tolna megyéből öt leendő tűzoltó kezdte meg tanulmányait.

Az ország négy rendészeti szakgimnáziumában összesen százharmincegyen - köztük öt Tolna megyei - kezdték meg tanulmányaikat az új típusú, a közös rendvédelmi alapfeladatokra is felkészítő tűzoltó-szakképzés keretében. Már tizenkettedik alkalommal indult ez az oktatási forma.

A most beiskolázott hallgatók öt hónap alatt sajátítják el az egységes rendvédelmi alapozó modul és a tűzoltószakmai képzés ismeretanyagát. A 2012 szeptemberében elindított, új rendszerű tűzoltó-szakképzésben az azóta eltelt időszakban már több mint ezerháromszázan fejezték be eredményesen a tanulmányaikat. 
 
A tűzoltó-alapkiképzés a rendőri tanintézetekben zajlik, így lehet ugyanis megteremteni az egységes rendvédelmi életpálya alapjait, ami azért is fontos, mert különböző élethelyzetekben közösen látnak el szolgálatot a tűzoltók és a rendőrök, így már a tanulás időszakában lehetőségük nyílik megismerni egymás tevékenységét, munkáját, és személyes kapcsolatokat tudnak kialakítani.
 
A képzésen azok vehetnek részt, akik teljesítettek minden felvételi követelményt, és a motivációs beszélgetések során a tűzoltószakmára leginkább rátermettnek, elhivatottnak tűntek.

Tolna megyéből öten kezdték meg tanulmányaikat a mostani félévben, akik a szakmai vizsgák sikeres teljesítése után, a tervek szerint idén júliusban kerülnek majd a katasztrófavédelem hivatásos állományába.

Képek: Tolna MKI Archív