Hírek


Tűzoltói beavatkozások
2018. március 10. 07:54
Hat műszaki mentéshez riasztották pénteken a tűzoltókat.

Mintegy három méter sugarú körben szakadt be az út egy használaton kívüli pincével együtt Bátaszéken a Tanya utcában tegnap délelőtt. Az omlás a pince fölötti telken lévő hétvégi házat is veszélyeztette, és egy vízvezeték is eltörött. Személyi sérülés nem történt, a bátaszéki önkormányzati tűzoltók körbekordonozták a területet, a katasztrófavédelmi megbízott pedig polgári védelmi helyszíni szemlét tartott. A polgármester és a városüzemeltetés szakembere is a helyszínen tartózkodott.

Egy romos ház tűzfala az előtte álló ház falára dőlt Mucsi Vörösmarty utcájában péntek délelőtt. A leomlott épületben közművek nem voltak és nem tartózkodott benne senki. A bonyhádi őrs tűzoltói az érintett területet körbekordonozták. A település polgármestere intézedett a romos épület alátámasztásáról, a bontásról pedig a tulajdonos gondoskodik. 

Hasonló káreset történt Nagykónyi Bársony utcájában, ahol egy vályogház hátsó fala dőlt ki. A házban közművek nem voltak, lakója, egy idős férfi a fiához költözött. A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője helyszíni szemlét tartott, a tűzoltók beavatkozására nem volt szükség. 

Bátaszéken, a Perczel utcában két helyszínen kellett a helyi önkormányzati tűzoltóknak beavatkozniuk tegnap, mindkét helyen a ház szuterénjában összegyűlt vizet szivattyúzták ki. Hasonló esetnél avatkoztak a szekszárdi hivatásos tűzoltók a megyeszékhely Kemény Sándor utcájában péntek délután.