Hírek


A paksi csapatok taroltak az ifjúsági verseny megyei döntőjén
2018. április 13. 20:35
Ma zajlott a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntője a tolnai Kulturális Központ területén.

A versenyt dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy a mai verseny résztvevői egyszer már bizonyítottak, amikor megnyerték a kirendeltségi fordulókat. Berta Zoltán, Tolna polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy rendkívül jó kezdeményezésnek tartja az ifjúsági versenyt, hiszen a katasztrófák, veszélyhelyzetek elleni felkészülést nem lehet elég korán kezdeni. Az alpolgármester szerint a katasztrófavédelem attól válik sikeressé, ha időben reagál a felmerülő problémákra, és a katasztrófavédelmi szakemberek tudása nem rutinszerű, folyamatos felkészülést igényel. Berta Zoltán megjegyezte, hogy az önkormányzatnak is vannak katasztrófavédelmi feladatai, és a város egy nagyon jól működő önkormányzati tűzoltósággal és egy önkéntes tűzoltó egyesülettel rendelkezik, tagjaival az egyik állomáson találkozhatnak a verseny résztvevői. Az alpolgármester és Vajda Tibor, a Kulturális Központ vezetője egyaránt eredményes versenyzést, a nyerteseknek pedig szép eredményeket kívántak az országos döntőben.

A gyerekek elméleti és gyakorlati állomásokon adtak számot a felkészítések során szerzett katasztrófavédelmi ismereteikről, szennyezett területről mentettek sérültet, homokzsákokat töltöttek és raktak le szakszerűen, befüstölt sátorból hoztak ki elrejtett tárgyakat. Az alapvezeték szerelésben a Tolnai Önkormányzati Tűzoltók voltak a segítségükre, az elsősegélynyújtó állomáson pedig a Vöröskereszt munkatársai kísérték figyelemmel a feladat szakszerű megoldását. Tavalyhoz hasonlóan az idén is önálló állomással vett részt a versenyen a Megyei Védelmi Bizottság titkársága, ahol Metz Ildikó tű. alezredes (MVB titkár) a gyerekek védelmi igazgatási ismereteire volt kíváncsi. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szintén külön állomással készült, itt a viharjelző rendszerek ismerete játszotta a főszerepet. Az idei évben újdonságként jelentkezett az EDR rádiós állomás, ahol az informatikai osztály munkatársai előtt a gyerekeknek egy teszt során kellett bizonyítani hogy mennyire ismerik a rádiózás szabályait.

A mai versenyzésnek az időjárás is kedvezett, ragyogó napsütésben mérettettek meg a csapatok, ahol általános iskolás kategóriában a paksi Deák Ferenc Általános Iskola RED+ elnevezésű csapata bizonyult a legjobbnak. A középiskolások között az ESZI-sek állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Az április 21-én Budapesten, a Városligetben megrendezésre kerülő országos döntőn így két paksi csapat képviseli Tolna megyét. (A döntőről bővebb iformáció a Magyar Polgári Védelmi Szövetség honlapján található.)

 

A mai nap eredményei:

Általános iskola:

  1. Deák Ferenc Általános Iskola, Paks – RED+
  2. Kaposszekcsői Általános Iskola – Laura és a fiúk
  3. Baka István Általános Iskola, Szekszárd – Győztes Csapat

Középiskola

  1. Energetikai Szakképzési Intézet, Paks – ESZI
  2. Egészségügyi Szakközépiskola, Szekszárd – Mentőangyalok
  3. Tolnai Lajos Gimnázium, Gyönk – Kit-Kat

 

Gratulálunk a csapatoknak az eredményekhez és hasonló sikereket kívánunk az országos döntőben!


 

Kapcsolódó képek:

A paksi csapatok taroltak az ifjúsági verseny megyei döntőjén A paksi csapatok taroltak az ifjúsági verseny megyei döntőjén A paksi csapatok taroltak az ifjúsági verseny megyei döntőjén
>>> További képek a galériában <<<