Hírek


Megvannak a legjobb pályaművek
2018. május 08. 16:05
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére.

A Bizottság olyan pályázatokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatás világát.

A legszebb Tolna megyei rajzok kiválasztására a mai napon került sor, melyre a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottságnak Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok voltak a segítségére. A bírálóbizottságnak idén sem volt egyszerű dolga, több mint ötszáz pályaműből kellett kiválasztani a legjobbakat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 11-én, pénteken 15:00 órakor kerül sor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. 

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.


 

Kapcsolódó képek:

Megvannak a legjobb pályaművek Megvannak a legjobb pályaművek Megvannak a legjobb pályaművek