Hírek


Megvannak az alkotói pályázat nyertesei
2018. május 11. 16:03
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére, melynek megyei győzteseit péntek délután hirdették ki.

A pályázat célja most is az volt, hogy a gyerekek a rajzaikon, alkotásaikon keresztül megmutassák, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vártunk, az iskolások azonban plakátot, kézműves alkotást is küldhettek, de írhattak mesét vagy verset, és számítógépes alkalmazással is nevezhettek.

A Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok alkotta értékelő bizottságnak ezúttal sem volt egyszerű dolga, több mint ötszáz alkotásból kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. 31 intézményből 514 alkotás érkezett az idei pályázatra.

A legtöbb pályázatot – 104 darab rajzot - az előző évekhez hasonlóan 2018-ban is a szekszárdi Wunderland óvodából küldték be, az iskolák között a tolnai Wosinszki Mór Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak, akik 106 alkotással pályáztak.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. 

A nyertes pályázatokat IDE kattintva tekintheti meg. 

 


 

Kapcsolódó képek:

Megvannak az alkotói pályázat nyertesei Megvannak az alkotói pályázat nyertesei Megvannak az alkotói pályázat nyertesei
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: