Hírek


Ismét Tolna megyei pályázó nyert különdíjat a dr. Balogh Imre emlékpályázaton
2018. június 09. 10:50
Idén nagykorúvá vált az a pályázat, amelyet tizennyolc éve alapított a tűzvédelem nagy pártolójának, dr. Balogh Imrének az özvegye. A pályázatra tudományos igényű szakmai anyaggal lehet jelentkezni, ezúttal kivételesen kettőt is külön elismerésre méltónak talált a bíráló bizottság. Az egyik munka a magasból mentő szer bevetésével, a másik pedig a katasztrófavédelmi mobil labor vezénylésével foglalkozott. Mindkét tanulmány alapjául a katasztrófavédelem napi működése szolgált.

A bíráló bizottság pontszámai alapján a pályázat fődíját, a vésetlen emlékgyűrűt „A magasból mentő járművekkel kapcsolatos fejlesztési lehetőségek a statisztikai adatok alapján” című pályamű nyerte el. Alkotója Nagy Péter tű. alezredes, a ceglédi katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott vezetője, akit a családja is elkísért június nyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra, ahol Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, általános főigazgató-helyettes nyújtotta át számára az elismerést jelentő ékszert. A tábornok hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem minden munkatársának szüksége van erős háttérre, megbízható kollégákra és családra, azoknak pedig, akik mindennapi teendőjükön túl plusz feladatot is vállalnak, még fontosabb, hogy ezt nyugodt körülmények között, támogató háttérrel tehessék. A főigazgató-helyettes elmondta, hogy a díjat alapító szakember özvegye felismerte azt az állandó jobbító szándékot, amit férje képviselt, és ezzel a díjjal is őrzi és gyarapítja annak szellemi hagyatékát.
 
Dr. Bérci László tű. dandártábornok röviden ismertette az idei pályamunkák témáját, majd arról beszélt, hogy a bíráló bizottság igencsak gondban volt, amikor sorrendet kellett kialakítania. A pályamunkák közül kettő szinte egyenértékűen kiváló színvonalat képviselt, mondta a főfelügyelő, ezért döntöttek különdíj adományozásáról a bírálók, akik abban is egyetértettek, hogy mindkét dolgozat alkalmas továbbgondolásra. A különdíjat „A Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiérkezési idejének csökkentése” című munka kapta, a témáról Fleischer Tibor tű. főtörzszászlós, a Tolna Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referense írt dolgozatot. A főtörzszászlóst felesége is elkísérte a díjátadásra.
 
Bérczi László az átadón hangsúlyozta, hogy az egykori munkatárs, dr. Balogh Imre szellemi öröksége nagy értéket képvisel a tűzvédelem szakterületén. E szakterület folyamatos fejlődését diktálja a korszellem és a munkatársak állandó jobbító szándéka is, amelyet a továbbiakban is pártol a katasztrófavédelem.

A tavalyi pályázaton Feri Róbert arra a kérdésre kereste a választ, hogyan lehet hatósági eszközökkel megszüntetni a beépített tűzjelző rendszerek téves jelzéseit. Pályázatát akkor szintén különdíjra tartotta érdemesnek a bírálóbizottság. 


 

Kapcsolódó képek:

Ismét Tolna megyei pályázó nyert különdíjat a dr. Balogh Imre emlékpályázaton Ismét Tolna megyei pályázó nyert különdíjat a dr. Balogh Imre emlékpályázaton Ismét Tolna megyei pályázó nyert különdíjat a dr. Balogh Imre emlékpályázaton