Hírek


Konferenciát tartottak az ÖTE-k részére
2018. október 06. 16:49
Az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok részére tartott konferenciát a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 6-án.

A résztvevőket dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntötte, aki az egyesületek munkájának kiemelkedő szerepét hangsúlyozta.

Az önkéntes tűzoltó egyesületekről szóló nemrégiben megjelent új szabályozás lényegi elemeit Csőglei István tű. alezredes tűzoltósági felügyelő ismertette az értekezlet résztvevőivel, aki a későbbiekben az ÖTE-k ellenőrzéseinek tapasztalatairól is beszámolt.

A 2018-ban az önkéntesek részére kiírt pályázatok elszámolásáról Monostori Judit tű. százados, a költségvetési osztály munkatársa tartott előadást, aki ismertette a pályázatokkal kapcsolatosan előforduló hiányosságokat, hogy a jövőben ezek elkerülhetőek legyenek.

Bán Attila tű. ezredes tűzoltósági főfelügyelő a közelmúltban megjelent 7/2018-as BM OKF utasítást dolgozta fel és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal megkötött együttműködési megállapodások újrakötéséről, aktualizálásáról tájékoztatta a jelenlévőket. A főfelügyelő a káreseti adatszolgáltatási rendszerben történő adatszolgáltatások szerepére is felhívta a figyelmet.

A konferencia konzultációval, a felmerülő kérdések megbeszélésével folytatódott és az igazgatóhelyettes értékelésével zárult.


 

Kapcsolódó képek:

Konferenciát tartottak az ÖTE-k részére Konferenciát tartottak az ÖTE-k részére