Hírek


A hétvége eseményei
2018. október 08. 15:46
Öt tűzesethez és három műszaki mentéshez riasztották a Tolna megeyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Tűzesetek:

 

Tűz ütött ki egy lakóházban Gyulajon péntek hajnalban. A Kurivölgy utcai lakóépület egyik szobájában csaptak fel a lángok ma hajnalban Gyulajon. Az épületben egy idős házaspár lakott, akiket a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt kimentettek az házból. A lángokat a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg rövid időn belül, miközben három gázpalackot is kihoztak az épületből. Az oltási munkálatokat követően hőkamerával vizsgálták át a helyszínt további izzó gócok után kutatva. A mentősök az idős házaspár mindkét tagját kórházba szállították.

Szemetet égettek egy Pipacs utcai telephelyen Szekszárdon szombat délelőtt. Az égetés erős fekete füstképződéssel járt. A szkeszárdi hivatásos tűzoltók felszólítására a tüzet eloltották. 

Mintegy fél hektáron égett foltokban a kukoricatarló a 6-os út 149-es kilométerénél, Sötétvölgynél vasárnap késő délután. A szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltók kézi szerszámok és egy sugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Egy tamási családi ház kertjében hulladékot égettek vasárnap kora délelőtt. A tüzet a tamási önkormányzati tűzoltók oltották el. 

Egy lakóház tetőszerkezete és a hozzá épített melléképület kazánház része, valamint tetőszerkezete kapott lángra Magyarkeszi Kisfaludy utcájában vasárnap este. A lángok megfékezésében a siófoki hivatásos tűzoltók mellett a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltók is részt vettek. A tűzoltók oltás közben két gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház első része lakható maradt, lakója azonban ideiglenesen rokonaihoz költözött.

Műszaki mentések:

Villanyoszlopnak ütközött és kitörte azt egy személyautó Magyarkeszin péntek délután. A balesetben személyi sérülés nem történt. a járművet a tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították és rögzítették. 

Veszélyesen megdőlt egy nagyméretű fa Bátán péntek délután. A bátaszéki tűzoltók létra és láncfűrész segítségével távolították el a veszélyessé vált növényt. 

A szakadék szélére hajtott egy kisteherautó Pincehelyen a szennyvíztelep közelében szombat délben. A járművet a tamási önkormányzati tűzoltók kézi erővel távolították el a szakadék közeléből.