Hírek


Halottainkra emlékeztünk
2018. november 01. 17:11
Halottainkra emlékeztünk.

Halottak napja alkalmából az emlékezés és tisztelet virágait és mécseseit helyezte el a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya Boda Vilmos és Csöglei István sírjánál. 

Szekszárdon 1873-ban, az országban ötödikként alakult meg a Szegzárdi Önkéntes Tornász és Tűzoltó Egylet, melynek első parancsnoka mintegy negyven éven át dr. Boda Vilmos volt, akiről az 1953-ban épült szekszárdi laktanya később a nevét is kapta. Két évvel ezelőtt a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Szekszárdi Önkéntes Tűzoltó, Hagyományőrző és Sport Egyesület kezdeményezésére emléktáblát avatott a néhai parancsnok végső nyughelyén, valamint a tűzoltó emlékhely is Boda Vilmos nevét viseli. 

Csöglei Pista bácsinak élete volt a tűzoltóság. Számos publikációja jelent meg, kutatta a tűzoltóságok történetét. Megírta a paksi, a tamási, a dunaföldvári, a dombóvári, a faddi, a tolnai, a zombai önkéntes tűzoltó egyesületek, az Atomerőmű Tűzoltóság, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség 100 éves történetét, de megjelentek életrajzi művei is. Nevéhez kötődik a Bonyhádi Tűzoltó Múzeum létrehozása, de részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség újjáalakításában is. Volt városi parancsnok Szekszárdon, valamint 1965-től 1986. augusztus 30-án történt nyugdíjba vonulásáig a megyei parancsnok-helyettesi beosztást töltötte be. Pista bácsitól 2016 júniusában vettünk végső búcsút.


 

Kapcsolódó képek:

Halottainkra emlékeztünk Halottainkra emlékeztünk