Hírek


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzősei gyakorlatoznak Szekszárdon
2019. április 10. 16:05
Immár második alkalommal szervezte meg gyakorlatát a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete végzős hallgatói számára.

A gyakorlat célja a hallgatói állománnyal szakmai feladatok gyakoroltatása a vizsgákra történő felkészülés érdekében, valamint a korábban elsajátított ismeretek gyakorlati keretek között történő alkalmazása. A gyakorlat fő témaköre a vizek kártételei elleni felkészülés, az 1956-os rendkívüli jeges árvíz jelenkorba ültetett modellezésével.

A diákokat dr. Balázs Gábor tű. ezredes igazgató köszöntötte szerda reggel, aki ezt követően bemutatta az igazgatóság alaphelyzetben, valamint a gyakorlat alapfeltételezését adó árvízi körülmények között történő működését. Dr. Endrődi István tű. ezredes, a katasztrófavédelmi műveleti tanszék vezetője köszönetét fejezte ki az igazgatóság felé, hogy már második alkalommal veszi szárnyai alá az intézet végzős hallgatóit, ami példa nélküli kezdeményezés. Az ezredes kiemelte, hogy ennek köszönhetően a gyakorlat résztvevői sokkal felkészültebben, gyakorlatiasabb tudással állhatnak a záróvizsga elébe. Az előttük álló másfél nap során betekintést nyerhetnek abba a munkába, amit a katasztrófavédelem egy hasonló esetben végez, megismerhetik azt a döntésmechanizmust, melynek során a védekezésben résztvevő szervezetek meghozzák a szükséges intézkedéseket, határozatokat.

A munkavédelmi oktatást követően a katasztrófavédelmi munkaszervek, valamint a Marathon Terra rendszer működését Sárossy Gábor tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő tolmácsolásában ismerhették meg a diákok. Az EDR rádiók működését Weisz László tű. alezredes, az informatikai osztály vezetője ismertette a résztvevőkkel. A nap folyamán a tevékenységirányítási központba is ellátogattak a hallgatók, ahol megismerhették a jelzések beérkezésének, feldolgozásának menetét, az ehhez szükséges szoftverek működését. A katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművét, az azon található technikai eszközök működését Varga László tű. zászlós mutatta be a diákoknak.

A gyakorlat a munkaidő befejeztével nem ért véget, éjszaka is folytatódik, a valósággal teljesen megegyező működési mechanizmus szerinti beosztásokban.


 

Kapcsolódó képek:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzősei gyakorlatoznak Szekszárdon A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzősei gyakorlatoznak Szekszárdon A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzősei gyakorlatoznak Szekszárdon
>>> További képek a galériában <<<