Hírek


Véget ért a végzős hallgatók gyakorlata
2019. április 11. 15:59
A mai napon folytatódott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős hallgatóinak gyakorlata a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az egyetem közös szervezésében.

Tegnap délután, majd az azt követő éjszaka és ma délelőtt a kialakult árvízi helyzet kezelését gyakorolták a diákok, melyhez helyi és területi szintű operatív munkaszerveket kellett létrehozniuk és működtetniük. A valódi helyzethez hasonlóan szükségük volt a döntések meghozatalához elengedhetetlen információkra, illetve a veszélyeztetett településéken át kellett venniük a katasztrófavédelmi feladatok irányítását. Mindezek mellett megszervezték a védekezési munkálatokban részt vevő hivatásos és önkéntes erők helyszínekre juttatását és váltását, valamint a lakosság kitelepítésével kapcsolatos feladatokat is megoldották. Mindezen feladatok végrehajtásához ismerniük és használniuk kellett a tevékenységüket segítő kommunikációs eszközöket, szoftvereket és térinformatikai rendszereket.

Feladatukat nehezítendő, a „belügyminiszter” és a „miniszterelnök” is tiszteletét tette a helyszínen, akiket tájékoztatniuk kellett a kialakult helyzetről és az időközben megtett intézkedésekről, a keletkezett személyi és anyagi veszteségek felméréséről. Mindemellett az információkra éhes sajtó kérdéseire is válaszoltak.

Természetesen a hallgatók a másfél nap során több alkalommal készítettek beszámolót elöljáróik felé az elvégzett munkáról.

A gyakorlat kora délután értékeléssel zárult, mely során dr. Endrődi István tű. ezredes tanszékvezető és dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes megyei igazgatóhelyettes mondták el észrevételeiket, szakmai tanácsaikat a jövőre nézve.


 

Kapcsolódó képek:

Véget ért a végzős hallgatók gyakorlata Véget ért a végzős hallgatók gyakorlata Véget ért a végzős hallgatók gyakorlata
>>> További képek a galériában <<<