Hírek


Az elmúlt hétvége eseményei
2019. május 13. 11:54
Három tűzesetnél és négy műszaki mentésnél dolgoztak a megye tűzoltói.

Tűzesetek:

Vágástéri hulladék kapott lángra Ozorán péntek délelőtt. Az esethez a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak. A lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült megfékeznie az ott tartózkodó férfinak.

Nyárfapihe égett a megyeszékhelyen a Tartsay úton péntek délután. A lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

Bejelzett egy paksi családi ház szén-monoxid érzékelője vasárnap délután. A család elmondása szerint reggel begyújtottak a cserépkályhába, majd mielőtt elmentek otthonról a délelőtt folyamán, a tüzet elfojtották. Hazaérkezéskor észlelték, hogy jelez az érzékelő, ezért megkezdték az ingatlan átszellőztetését és értesítették a tűzoltókat, akik koncentrációméréseket végeztek, azonban a mérgező gáz ekkor már nem volt kimutatható koncentrációban jelen a házban.

 

Műszaki mentések:

Két személyautó ütközött Bátaszék közelében szombat délután. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járműveket áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben hárman szenvedtek könnyű sérüléseket, mindhármukat kórházba szállították a mentősök. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt az érintett útszakaszon.  

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Szekszárdon a Munkácsy utcában vasárnap hajnalban. A balesetben senki nem sérült meg, a járművet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt.

A dombóvári hivatásos egységek egy fakidőlésnél és egy ajtónyitásnál működtek közre az elmúlt hétvégén.

 

Fotós: