Hírek


Továbbképzés a tűzvizsgálók részére
2019. május 14. 16:01
A tűzvizsgálók és a katasztrófavédelmi műveletek elemzését végzők megyei szakterületi továbbképzését tartották május 14-én a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A résztvevők a tűzvizsgálat aktualitásairól, a fejlesztés lehetőségeiről, konkrét eseteken keresztül az eljárások tapasztalatairól, illetve a műveletelemzés rendjét szabályozó előírás újdonságairól kaptak ismereteket. 

A képzést dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, megyei igazgató nyitotta meg, aki nagy tisztelettel köszöntötte Kovács Zoltán tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának kiemelt főelőadóját.

Kovács Zoltán tűzoltó alezredes a tűzvizsgálatok országos ellenőrzésének tapasztalataival, a tűzvizsgálat aktuális kérdéseivel kezdte meg előadását, majd a fővárosban a közelmúltban történt országos érdeklődésre számot tartó tűzvizsgálat tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

Sághy-Takács Krisztián tűzoltó százados, kiemelt főelőadó a tűzvizsgálat eljárásjogi szabályaival, Bán Attila tűzoltó ezredes, tűzoltósági főfelügyelő a művelet elemzés kérdéskörében tartotta meg prezentációját.

A hatósági eljárások során az adatvédelem kiemelkedő jelentőségére Dr. Csapó Zsuzsanna tűzoltó százados, jogtanácsos hívta fel a képzésen részt vevők figyelmet, ezt követően Kosztolányi Péter tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető a mintavételezésről és annak fontosságáról beszélt.

Az értekezletet Árvai Tibor tűzoltó alezredes, főügyeleti osztályvezető a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat aktuális kérdéseivel zárta.

 

   

 

 

 

  

Fotós: Dr. Csapó Zsuzsanna tű. százados

 

Kapcsolódó képek:

Továbbképzés a tűzvizsgálók részére Továbbképzés a tűzvizsgálók részére Továbbképzés a tűzvizsgálók részére
>>> További képek a galériában <<<