Hírek


Veterán tűzoltóautók szépségversenye Németkéren másodszor
2019. június 26. 14:06
Második alkalommal rendezi meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség, valamint Németkér Község Önkormányzata és Német Nemzetiségi önkormányzata a veterán tűzoltóautók szépségversenyét augusztus 3-án, a németkéri sportpályán.

Számos önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik veterán korú tűzoltóautóval, melyek épségére, állaguk megóvására kiemelt figyelmet fordítanak az egyesületek, és a versenynek éppen ez az apropója, hogy összemérjék, ez kinek sikerült a legjobban . 

Az ország minden tájáról várjuk az idősebbnél idősebb, ám annál szebb fecskendők jelentkezését. És hogy melyik kapja majd meg az elismerő címet, arról egy bizottság fog dönteni. Az első, két évvel ezelőtt megrendezett versenyen egyébként a házigazda németkériek 1957-es évjáratú gépjárműfecskendője nyerte el a szakértő zsűri tetszését.

A veterán tűzoltóautók felvonulása mellett változatos programokkal, tűzoltási, alpintechnikai, szerelési bemutatókkal várjuk az érdeklődőket.

Nevezni az ITT található nevezési lap kitöltésével és az alábbi e-mail címek egyikére 2019. július 19-ig történő megküldésével lehet. 

Bővebb tájékoztatást a rendezvényről az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

Gergelics István: gergelicsi@gmail.com (+36 20/934-7689)

Bán Attila: attila.ban@katved.gov.hu (+36 20/956-0418)

Pestiné Kirkeszner Barbara: nemetkeri.konyvtar@gmail.com (75/331-524)