Hírek


Gyakorlatozott a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2019. július 09. 14:01
Pincében keletkezett tűz a gyakorlat feltételezése szerint.

Nemrégiben saját szervezésű gyakorlatot hajtottak végre a faddi önkéntes tűzoltók, aminek az volt a feltételezése, hogy elektromos rövidzárlat miatt egy családi ház pincéjében tűz keletkezett. A kábelolvadás miatt erőteljes füstképződés volt tapasztalható, és egy gyermeket a szülei nem találtak, így feltételezhető volt, hogy a füsttel telítődött helyiségben rekedt.

A gyakorlat során a résztvevők megtapasztalhatták a nulla látótávolság melletti beavatkozás és tűzoltás szabályait, nehézségeit, a légzőkészülék használatát, a mentőkötelekkel történő tűzoltási mozzanatokat, valamint a rádióforgalmazás szabályait is gyakorolhatták.

Az eltűnt keresése közbeni folyamatos felderítés kiterjedt a talajszint alatti építményben illegálisan tárolt anyagokra is. Az elsődleges feladat természetesen az eltűnt gyermek felkutatása volt, ezt követően azonban a pincében tárolt gázpalackokat, égésgyorsítókat is eltávolították a beavatkozók a veszélyes területről.

A gyakorlatot a mentésvezetők és a beosztottak a hatályos szabályozók szerint, sikerrel hajtották végre.


 

Kapcsolódó képek:

Gyakorlatozott a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Gyakorlatozott a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Gyakorlatozott a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
>>> További képek a galériában <<<