Hírek


30 perc a család biztonságáért
2019. augusztus 10. 07:50
A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető.

A kémények időszakos ellenőrzése a magányszemélyek számára már több mint két éve ingyenes. Ha valaki családi házban él és oda nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. A kémény ellenőrzése mindössze harminc percet vesz igénybe.

Tolna megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefon nyomógombjával történő kiválasztásával.

Aki az ellenőrzéshez az online ügyintézést választja, a www.kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három, a kéményellenőrzésre megfelelő napot. Ebben az esetben a kéményseprők telefonon felveszik az ügyféllel a kapcsolatot, és közösen megállapodnak az ellenőrzés idejéről. A katasztrófavédelem kéményseprői gyakran tájékoztató levelekkel járják végig a településeket. Ilyenkor lehetőség van az ellenőrzés azonnali elvégeztetésére is.