Hírek


Ünnepség a Belügyminisztériumban
2019. augusztus 17. 22:06
Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmet, valamint belügyminiszteri elismeréseket adott át az állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen.

A miniszterhelyettes beszédében hangsúlyozta, a magyar nép csak akkor maradhat fenn, ha megőrzi önmagát, területét, biztonságát, függetlenségét. Magyarország a közelmúltban bebizonyította, nem lehet nélküle Európa sorsáról dönteni. A magyarok mindmáig saját törvényeik szerint élnek, és őrzik nemcsak magyarságukat, hanem a kontinens határait és azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet. Hozzátette, Magyarország Európának is azt üzeni, hogy csak úgy vészelheti át a viharokat, ha önmaga marad, megvédi a nemzetek Európáját, határait és keresztény kultúráját.

Az ünnepségen elismerések átadására is sor került. Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta a tűzoltás és a műszaki mentés területén végzett csaknem három évtizedes, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Sarkadi Ferenc tűzoltó ezredesnek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.