Hírek


Értékeléssel zárult a Kobo Toolbox tanfolyam
2019. szeptember 06. 13:22
Véget ért a nemzetközi szakértők részvételével, három napon át zajló elméleti képzés és gyakorlat.

Péntek délelőtt a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen értékelték a tanfolyam résztvevői az elmúlt három nap eseményeit. A tapasztalatok alapján megfelelő felkészültséggel az elektronikus eszközök használata nagymértékben meggyorsítja a kiterjedt katasztrófák helyszínén történő kárfelmérést. Az beavatkozásokkal kapcsolatos eljárásrend folyamatosan fejlődik, a programokban egyre több funkció válik használhatóvá. A résztvevők egyöntetű véleménye alapján a felhasználóbarát felületek alkalmazása könnyen tanulható, képessé teszi a különböző nemzetek közös adatgyűjtését és elemzését, a hatékony kárterületi triázsolás végrehajtását.

A Kobo Toolbox tanfolyam kedden vette kezdetét, majd az elméleti felkészülést követően szerdán Nagymányokon gyakorlati feladatok végrehajtásával folytatódott, egy feltételezett földrengés helyszínén. Tegnap Óbányán árvízi elöntést követő lakosságvédelmi feladatokat kellett megoldaniuk a mentőszervezetek szakértőinek a kárterületi elektronikus adatgyűjtő program segítségével.

A nemzetközi szakértők munkáját a HUNOR és HUSZÁR mentőcsoportok mentorai segítették. 

A kárhelyszíni elektronikus adatgyűjtésről szóló program elvégzéséről hat ország tizenhárom szakértője kapott oklevelet, amit Kiss Tamás tű. ezredes, a BM OKF Nemzetközi Főosztályának vezetője adott át.


 

Kapcsolódó képek:

Értékeléssel zárult a Kobo Toolbox tanfolyam Értékeléssel zárult a Kobo Toolbox tanfolyam Értékeléssel zárult a Kobo Toolbox tanfolyam
>>> További képek a galériában <<<