Hírek


Az Adysok nyerték a „Fiatalokkal az egészségért” vetélkedőt
2019. november 07. 17:24
Jubileumi, tízedik alkalommal került megrendezésre a „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedő a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének közös szervezésében. A versenynek idén is a Placc adott otthont.

A vetélkedőt szekszárdi középiskolások részére hirdetjük meg, célja a fiatalok egészséges életmódra nevelése, egészségügyi, katasztrófavédelmi ismereteinek bővítése. Az idén rekordszámú, tizennégy csapat nevezett, akiknek hat feladat során kellett bizonyítaniuk tudásukat, ügyességüket, rátermettségüket. A vetélkedő háziasszonya ezúttal is Pilisi Edit volt.

Elsőként egy harminc, az egészségmegőrzés, katasztrófavédelem, fogyasztóvédelem területére vonatkozó kérdéseket tartalmazó tesztet töltöttek ki a versenyzők. Ezt követően minden csapat húzott egy, a verseny szellemiségéhez igazodó fogalmakat tartalmazó szókártyát, és az egyik csapattagnak minél többet el kellett magyaráznia ezekből. A legösszetettebb feladat során a belső szerveket kellett megnevezniük és elhelyezniük egy torzón, majd az elhangzó állítások számát a megfelelő szervhez illesztették. Természetesen a szokásos számolásos feladat sem maradhatott el. Végül, az elfáradt végtagok frissítéseként egy kis sport következett, nevezetesen fekvőtámasz, négyütemű fekvőtámasz és fal mellett támaszkodás.

A dr. Grósz László urológus főorvos, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és dr. Ackermann Zsuzsanna tű. alezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője alkotta háromtagú zsűri az idén sem kímélte a versenyzőket, szigorú pontozásuk eredményeként kialakult a végleges sorrend. Az idén az Ady Endre Szakközépiskola „Fejlábúak” elnevezésű csapata bizonyult a legjobbnak.

Az idén sem távozott senki üres kézzel, az érméket, okleveleket, díjakat és különdíjakat dr. Balázs Gábor megyei igazgató és Szikla József, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének vezetője adta át. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíját dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Rotary Klubét pedig dr. Kiszler Gyula elnök adta át.


 

Kapcsolódó képek:

Az Adysok nyerték a Az Adysok nyerték a Az Adysok nyerték a
>>> További képek a galériában <<<