Hírek


Nem okozott fennakadást a Tolna megyén átvonuló vihar
2019. június 16. 20:52

Vasárnap délután véget vetett a szerdától tartó hőségnek egy erős széllel és esővel érkező vihar, ami szerencsére Tolna megyében nem okozott nagyobb károkat. A megye tűzoltói négy káresethez vonultak a viharral összefüggésben

Indul a jelentkezés a XXIV. Tűzkakas strandfoci bajnokságra!
2019. június 16. 18:12

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület 2019-ben már huszonnegyedik alkalommal rendezi meg a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokságot, melyre már lehet nevezni.

Regionális közlekedésbiztonsági verseny Taszáron
2019. június 14. 21:08

A Somogy, Tolna, Baranya és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfoglalkozású gépjárművezetői, különleges szerkezelői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ ismereteiket és vezetéstechnikai tudásukat a taszári repülőtéren tegnap.

Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt
2019. június 14. 21:00

A rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül a napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, vagyis az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. Változatlanul, az ütemterv szerint zajlik a földi permetezés, azt napnyugta után végzik a szakemberek.

Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten - kiváló Tolna megyei eredmények születtek
2019. június 13. 13:45

Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság résztvevői elszántan küzdöttek először a súlyokkal, majd a kecskeméti Vízműdomb lankáival. A rutinos versenyzők előre kidolgozott stratégiával érkeztek, de szép számmal akadtak olyanok is, akik először álltak rajthoz ilyen bajnokságon.

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe
2019. június 12. 09:28

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – 2019. június 12. (szerda) 0:00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki.

Ügyeleti szolgálatot ellátók továbbképzése
2019. június 12. 08:29

Továbbképzést tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztálya a megyei főügyeletesek és a műveletirányító ügyeletesek részére június 11-én.

Személygépkocsi lángolt az autópályán
2019. június 11. 22:26

Kigyulladt egy személygépkocsi az M6-os autópályán, a szedresi lehajtó közelében