Ez történt a hétvégén

2020. február 17. 15:42

Nyolc tűzeset és öt műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt hétvégén.

Baleset következtében gyulladt ki egy személyautó az M6-os autópálya 105-ös kilométerénél péntek késő délután. Az autó vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet, a lángokat a helyszínen tartózkodók eloltották, a paksi hivatásos tűzoltók utómunkálatokat végeztek és áramtalanították a járművet. 

Lakóépületként használt tanya tetőszerkezete gyulladt ki Szekszárd-Hosszúvölgyben péntek éjjel. A lángok megfékezésére a szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik együttes erővel oltották el a tüzet. Oltás közben két gáz palackot is kihoztak a tűzoltók a lángok közül. Az épületben két nő és egy férfi élt életvitelszerűen, ketten ki tudtak menekülni, egy idős nőt a tűzoltók hoztak ki a tanyából, az ő életét azonban már a gyors beavatkozás sem tudta megmenteni. Az épület a tűz következtében lakhatatlanná vált, lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

Melléképület gyulladt ki Bogyiszlón szombat délelőtt. A lángokat a szekszárdi hivatásos és a tolnai önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni és személyi sérülés sem történt. 

Tűzifa tárolására használt melléképület gyulladt ki Faddon vasárnap délben. A tolnai önkormányzati és a faddi hivatásos tűzoltókat riasztották a lángok megfékezésére, akik két vízsugárral avatkoztak be. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a lakóépületre és személyi sérülés sem történt. 

Árokba hajtott egy személyautó a 61-es úton, a Pári elágazónál péntek este. A járművet a tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították, személyi sérülés a baleset során nem történt. 

Két személyautó szenvedett ráfutásos balesetet a 6-os út 112-es kilométerénél, Paks közelében szombat délben. Az autókat a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A helyszínre mentő is érkezett.