A hétvége eseményei

2020. május 25. 10:45

A hétvége folyamán négy tűzesethez és két műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói.

Tűzesetek: 

2020. május 22.
Pénteken éjjel egy építőanyag kereskedés fából készült bemutató állványzata égett Dombóváron, a Baross Gábor téren. A tüzet a kiérkező dombóvári hivatásos tűzoltó egység oltotta el egy darab gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével.

Sárpilisen, a Petőfi utcában, a kora délutáni órákban szemetet égettek egy családi ház udvarán, ami továbbterjedt a szomszédos portára. Kezdetben mintegy harminc négyzetméteren avar és gaz égett. A szekszárdi hivatásos tűzoltóknak kiérkezésekor mindössze egy négyzetméternyi területen kellett beavatkozniuk. Egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

2020. május 24.
Vasárnap, a késő délutáni órákban egy családi ház kéményébe épített mestergerenda izzott Dombóváron, a Rákóczi utcában. Az esethez riasztott dombóvári hivatás egységek kiérkezéskor lánggal való égést nem tapasztaltak, az izzást egy puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével szüntették meg. 

Műszaki mentések: 

2020. május 23.
Kismacska szorult falba Bátán, a Fő utcában szombat délután. A műszaki mentéshez Bátaszék önkormányzati tűzoltói vonultak. A falban rekedt állatot bontóbalta segítségével mentette ki a beavatkozó egység.

2020. május 24.
Vasárnap, a kora délelőtti órákban, a viharos szélben egy fenyőfa ágai dőltek villanyvezetékre Dombóváron, a Szondi György utcában. Az esethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy dugólétra és egy motoros láncfűrész segítségével eltávolították a letört ágakat. A helyszínen az érintett áramszolgáltató is közreműködött.