A hétvége eseményei

2020. július 06. 13:48

Kilenc műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt. A viharos időjárásnak köszönhetően több helyen fák dőltek ki, nagyméretű faágak törtek le.

Műszaki mentések:  
Július 3.
Bátaszéken a település önkormányzati tűzoltóit három helyre is riasztották pénteken, a reggeli órákban.
A Budai utcában egy 15 centiméter átmérőjű, mintegy 8 méter hosszú ág szakította át egy lakatlan ingatlan tetőhéjazatát. A letört faág egy része a járda fölé lógott. A tűzoltók egy dugólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a gyalogosokra leselkedő veszélyt.
A Vasutas téren egy gyümölcsfa ága a tépte fel a hullámpalát, ami az ott lakókat veszélyeztette. A beavatkozó bátaszéki egységek motoros láncfűrész segítségével eltávolították a gyümölcsfát, valamint kézi erővel leemelték a tetőről megrongálódott palát.
Nagyméretű, megdőlt tuja veszélyeztette a gyalogosforgalmat és telefonvezetéket a Táncsics utcában. Az önkormányzati lánglovagok egy dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el az örökzöldet.

Emelőkosaras jármű és motoros láncfűrész segítéségével távolítottak el egy veszélyes, nagyméretű, buszváró fölé lógó, meghasadt faágat Dunaföldvár közelében a 6228-as út 50. kilométerszelvényénél. A beavatkozásban a dunaföldvári önkéntes lánglovagok mellett a solti és dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vettek részt. 

Pakson, a Pörösi dűlőnél egy száraz, használaton kívüli kútba esett macskát mentettek ki a település hivatásos lánglovagjai. A beavatkozó egységek körülbelül 5 és fél méter mélyről, mentőkötél segítségével emelték ki a bajba jutott állatot.

Július 5.
Vasárnap este egy villanyoszlopot döntött ki egy személygépkocsi Dombóváron, a Kórház utcában. A gépjárműben két személy utazott, akik a tűzoltó egységek kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetezett autót, és irányították a forgalmat a Rendőrség kiérkezéséig.