Műszaki mentések adtak munkát tűzoltóinknak a keddi napon

2020. július 08. 15:37

Kilenc műszaki mentéshez vonultak a Tolna megyei lánglovagok kedden. Az erős szél fákat döntött ki, és ágakat tört le, továbbá közúti baleseteknél kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Műszaki mentések 

  • Egy panelépület tetején lévő trapézlemezt mozdított meg az erős szél Dombóváron, a Zrínyi utcában, az éjjeli órákban. A város hivatásos tűzoltói csavarokkal rögzítették az elemet a gyalogos forgalom és az épület mellett parkoló gépjárművek védelme érdekében.
  • Egy úttestre dőlt, 20 méteres fa eltávolításához riasztották a paksi tűzoltókat a kora hajnali órákban, az 5111-es számú út Paks és Madocsa közötti szakaszához. Az úttestet teljesen elzáró fát motoros láncfűrész segítségével távolították el a beavatkozó egységek.
  • Letört faágakat távolítottak el Szekszárdon, a Jókai és a Mikes utcában a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. A Jókai utcában egy a leszakadt faág az úttestre, míg a Mikes utcában a járdára zuhant rá. A szekszárdi lánglovagok mindkét esetben motoros láncfűrész, valamint kéziszerszámok segítségével távolították el a letört ágakat.
  • Pakson, a Domb utcában egy, az út fölé lógó, kettéhasadt faágat távolítottak el a város hivatásos tűzoltói, kézi fűrész segítségével.
  • A délutáni órákban az M6-os autópálya, Budapest felé tartó, 158-as kilométerszelvényénél egy személygépjármű borult fel. Az autó két utasa, a műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A beavatkozó egységek áramtalanították a gépkocsit. 
  • Délután, egy személyautó csúszott az árokba és borult a tetejére Dalmandon, a 61-es főút 79. kilométerszelvényénél. A dombóvári hivatásos tűzoltó egységek áramtalanították a járművet, amelyet a két utasa, még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyott.