Hétvégén történt

2020. augusztus 10. 15:55

A hétvége folyamán öt tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották Tolna megye tűzoltóit.

Tűzesetek:
Ezerkétszáz lángoló kockabálához riasztották vasárnap délután Tolna-és Baranya megye tűzoltóit a Baranya megyei Szárász és Egyházaskozár között található 65193-as út, ötödik kilométeréhez.  Az ötszáz négyzetméternyi területen izzó bálák a közelben lévő erdőt veszélyeztették. Dombóvárról két fecskendőt és egy vízszállítót, Bonyhádról, Sásdról és Szekszárdról egy-egy fecskendőt, Komlóról további egy vízszállítót riasztottak a tűzesethez. A Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a káreset helyszínén tűzvizsgálatot folytatott le. A beavatkozó tűzoltó egységek három vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A későbbiekben a tűz elleni védekezést a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy fecskendője folytatta.

Műszaki mentések: 
Vasárnap kora hajnalban egy felborult személyautó képezett forgalmi akadályt az M9 autóút, bogyiszlói felhajtójánál. A Tolnai önkormányzati tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a forgalmi akadály megszüntetése után átadták a helyszínt a Rendőrségnek.

Pakson, a Zöldfa utcában egy 15 méter magas fenyőfa dőlt meg az utca irányába, a szomszédos épület bekötő villanyvezetékére. A paksi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a fát motoros láncfűrész segítségével távolították el.