A hétvége eseményei

2020. szeptember 21. 11:20

Négy tűzesethez és egy műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna megyében, az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Tűzesetek:
Szeptember 18.
Péntek délután egy nagy fa égett egy ingatlan udvarán, Szekszárdon, a Balassa utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Szeptember 19.
Nagydorogon, a Paksi utcában egy bontás alatt álló jármű üzemanyag tankjánál tűz keletkezett, miközben azon egy elektromos szivattyúval üzemanyag lefejtést végeztek szombat délután. A lefejtést végrehajtó személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A szomszédos lakóingatlant veszélyeztető tüzet a paksi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el. 

Szombat este körülbelül 80 négyzetméteren égett az aljnövényzet Nagykónyiban, a Bársony utcában. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével fékezték meg a keletkezett lángokat.

Szeptember 20.
Vasárnap délután teljes terjedelmében égett egy körülbelül 130 négyzetméteres családi ház Regölyön, a Dózsa György utcában. A tűzesethez Tamási önkormányzati és Dombóvár hivatásos tűzoltói vonultak. A lángokat két szerelt vízsugár segítségével fékezték meg a beavatkozó tűzoltó rajok. Az épületben lakó egy fő elhagyta az ingatlant, és a rokonaihoz költözött. A Tolna megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét tartott.

Műszaki mentések:
Szeptember 18.
Péntek délután Simontornyánál, a 61-es út, 33. kilométerszelvénynél három személygépkocsi ütközött. Beszorult személyt nem kellett menteni, az utasok közül négy főt a mentőszolgálat emberei ápoltak. A műszaki mentéshez Sárbogárd hivatásos és Simontornya önkéntes tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a gépjárműveket, és sérült személyautókat levontatták az úttestről.