1956-ra emlékezünk

2020. október 22. 12:34

Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, mely nemcsak nekünk, de a 20. század világtörténetében számos nemzet közös ünnepe. E nap a terror és az elnyomás elleni hősi küzdelemre, a szabadság szeretetére emlékeztet.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a köztársasági elnök, a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató Bátorságért Érdemjelet, Hősies Helytállásért elismerést, főtanácsosi és tanácsosi címet adományozott az arra érdemeseknek, többen soron kívüli előléptetésben, illetve dicséretben és jutalomban részesültek.

A belügyminiszter soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Sághy-Takács Krisztián tűzoltó századost, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadóját.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Szommer Béláné rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztály előadóját.

Fotó: Szőke Péter BM OKF