Az elmúlt 4 nap tűzoltó beavatkozásai

2020. október 26. 11:36

Múlt hét csütörtök óta hat tűzesethez és öt műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói.

Október 22-én, csütörtök este egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott Iregszemcsén, a Komló utcában. A tűzesethez Siófok hivatásos és Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik kitisztították az érintett hő-és füstelvezetőt, az izzást megszüntették. A beavatkozó egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt ne használja, amíg egy szakember át nem vizsgálja.

Szombat délután egy családi ház tíz négyzetméteres szobájában berendezési tárgyak égtek Tengelic-Szőlőhegyen, az Alkotmány utcában. A házban senki sem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. A keletkezett lángokat egy gyorsbeavatkozó sugár és kéziszerszámok segítségével a paksi hivatásos tűzoltók oltották el. Lakosságvédelmi intézkedés keretében a ház lakóját az önkormányzat Tengelicen helyezte el.

Szekszárdon, a Bor utcában egy bontásra váró lakatlan tanya konyhájában két négyzetméteren berendezési tárgyak kaptak lángra vasárnap délután. Személyi sérülés nem történt. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével oltották el a keletkezett tüzet.

Két személygépkocsi frontálisan ütközött Cikó és Bonyhád között az 56102-es út harmadik kilométerszelvényénél péntek délután. Az egyik utas beszorult. A sérültet feszítő-vágó berendezés segítségével emelték ki a műszaki mentéshez riasztott bonyhádi önkéntes tűzoltók.