Hétköznapi Hősök – Véradás!

2021. január 21. 14:26

Véradás a Wesselényi utcában.

A társadalmi szerepvállalást mindig szem előtt tartotta a katasztrófavédelem. A kollégáink nem csak a készenléti szerek fedélzetén, kint a káreseti helyszínen, vagy éppen az íróasztal mögött tevékenykedve állnak a köz szolgálatában, hanem a hétköznapokban is ott segítenek az embertársaikon, ahol csak tudnak. 2021-ben első alkalommal, a korábbi hagyományoknak megfelelően folytatódott a véradás az igazgatóságunkon.

Csütörtökön a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem közös szervezésében huszonketten adták vérüket. Fontos, hogy minél többen megismerjék a véradás jelentőségét, hiszen váratlan, tömeges méretű baleset, tűzeset, katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér megléte embertársaink életét mentheti meg.

Január 21-én tűzoltó és civil hozzátartozója is egyaránt vérét adta, hogy ezáltal hozzájáruljon Magyarország vérkészletéhez. A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések pótolhatatlan feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

Köszönjük a megjelentek megtisztelő részvételét!