Hétvége eseményei

2021. március 01. 11:06

Négy tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Tűzesetek:
Péntek délután körülbelül két hektárnyi füves terület égett le Nagydorogon, a Bezzeg pusztánál. A tűzesthez vonuló paksi hivatásos tűzoltók a még lángoló részeken gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a lánggal való égést. A keletkezett tűz a közeli erdőt, erdősávot nem érintette, más tulajdonában álló területre nem terjedt tovább.

Mintegy két hektáron égett a nádas Sárpilis és Alsónyék között szombat délelőtt. A tűzesthez Szekszárd, Véménd, Baja, Bátaszék hivatásos, továbbá Bátaszék önkéntes tűzoltóit riasztották. A beavatkozó egységek gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el az erős szélben feltámadó lángokat.

Fürgéden, az Árpád utcában másfél hektáron égett a nádas szombat este. Tamási önkéntes és önkormányzati tűzoltói kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

Vasárnap délután 50 négyzetméteren szemét égett Mágocs külterületén, a Méhész-pataknál. A tűzesethez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.