Hétvégi tűzoltó beavatkozások

2021. április 26. 10:51

Kisebb tűzesetek, közúti balesetek és CO-érzékelő riasztások adtak munkát megyénk tűzoltóinak a hétvégén.

Három tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez riasztották a Tolna megyei egységeket.

Jelentősebb tűzeset:
Dombóváron, a Vak Bottyán utcában egy benzin üzemű személygépkocsi belső kárpitja gyulladt ki hegesztési munkálatok közben, vasárnap délután. A tulajdonos a lángokat a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezte. A tűzesethez riasztott városi hivatásos tűzoltók hűtötték vissza a járművet egy előreszerelt vízsugár segítségével.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délután Kapospulán, a Rákóczi utcában három személyautó ütközött. A műszaki mentéshez érkező dombóvári hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el, továbbá a forgalom irányításában segítettek a helyszínelés idején.

A paksi hivatásos tűzoltók a 6-os főút 107. kilométerszelvényéhez vonultak péntek este, ahol egy dobozos kisteherautó az árokba hajtott. A tűzoltó egység az áramtalanítást végezte.

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő Bátaszéken, a Budai utcában szombaton, késő este. Az esethez érkező bátaszéki önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltók az eset körülményeinek rekonstruálása során a szén-monoxid jelenlétét már nem tudták kimutatni. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a gázkészülékeket csak felülvizsgálat után lehet üzembe helyezni. A kéményseprő szolgáltatót telefonon, továbbá elektronikus levélben értesítették.

Vasárnap reggel szarvast gázolt egy személyautó Döbrököz és Sütvény között a 6532-es út 17. kilométerszelvényénél. A jármű forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást követően tolták le a sérült gépkocsit az úttestről.