Kivágott fák mellett avar és gaz égett egy Madocsa melletti erdőterületen

2021. június 14. 15:37

Megyénkben hét tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Javarészt kisebb szabadtéri tűzesetekhez riasztották a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok fecskendőit.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap kora hajnalban egy családi ház előtt parkoló személyautó gyulladt ki Szekszárdon, a Zrínyi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a tüzet. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot folytatott le a helyszínen.

Vasárnap délután mintegy 20 hektárnyi nem egybefüggő területen gócokban összehordott ágak, kivágott fák, avar és gaz égett Madocsán, a Duna-part töltése mellett fekvő erdőterületen. A tűzesethez a paksi, solti és szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszám, puttonyfecskendő és gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Faddon, a Váci Mihály utcában egy 6 méteres letört faág akadályozta a forgalmat vasárnap délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott tolnai önkormányzati és faddi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat az úttestről.

Simontornyán, a 61-es számú út 30. kilométerszelvényénél két személyautó ütközött vasárnap délután. A sárbogárdi hivatásos és simontornyai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint a beszorult utasokat szabadították ki. Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította kórházba.