Tarlótűz és közlekedési balesetek csütörtökön

2021. június 25. 13:27

Egy tarlótűz és négy műszaki mentés adott munkát a Tolna megyei tűzoltóknak csütörtökön.

Tűzeset:
Csütörtök délután három hektáron tarló és gabonatábla égett a Pusztahencse külterületén. A tűzesethez a paksi és sárbogárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik öt gyorsbeavatkozó vízsugár, kéziszerszámok és erőgépek segítségével oltották el a keletkezett lángokat. Egy helyi vállalkozó két alkalmazottja, két mezőgazdasági vontató segítségével tárcsázta körbe a tűzzel veszélyeztetett területet, ezzel segítve a tűzoltó rajok munkáját.

Csütörtöki műszaki mentések:
Délelőtt egy személygépkocsi borult a patakmederbe Nagymányokon, a Várfő utcában. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi és szekszárdi hivatásos, valamint Nagymányok önkéntes tűzoltói a gépjármű átvizsgálása után átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A paksi hivatásos tűzoltókat segítségnyújtásra riasztották Solt külterületére, az 52-es számú út 44. kilométerszelvényéhez, ahol egy kamion és személygépkocsi ütközött. A beavatkozó tűzoltóegységek három beszorult utast szabadítottak ki a roncsból.

Az esti órákban két személygépkocsi ütközött az 56-os számú út 1. kilométerszelvényénél, Szekszárd külterületén. A baleset következtében az egyik utas kirepült a járműből, míg ketten a roncsba szorultak. A műszaki mentéshez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az utastérben rekedt személyeket, továbbá áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt.