Az elmúlt hétvége eseményei

2021. augusztus 02. 12:34

Főként a viharos időszak miatt vonultak megyénk tűzoltói

Jelentősebb tűzesetek:

Mintegy 50 hektáron égett a tarló vasárnap délután, Sióagárd település külterületén, a Sárvíz és a Sió között. A tűz szalmabálákat és erdősávot is veszélyeztetett. A szekszárdi, a bonyhádi és a paksi hivatásos egységek 3 vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az ingatlan tulajdonosa saját erőgépével is közreműködött a káreset felszámolásában, így a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni.

Vasárnap délután Dunaföldváron, Barota pusztán mintegy 500 m2 területen égett az erdő aljnövényzete. A tüzet a dunaföldvári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el. 

Kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap este Pakson, a Nyárfa utcában. A paksi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Jelentősebb műszaki mentések:

Szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba hajtott egy személygépkocsi szombaton, az M6-os autópályán, Bölcske közelében. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. 

Vasárnap hajnalban egy személygépkocsi letért a töltésről, majd felborult Bölcskén, a Felső-rév utcában. A helyszínre a paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit. 

Vasárnap délután az ország területén áthaladó viharos időjárás elérte a megyét is. A paksi hivatásos tűzoltók nyolc esetben vonultak kidőlt fák és letört faágak eltávolításához, a szekszárdi hivatásos egységeket két esetben, a tamási önkormányzati tűzoltókat szintén két esetben riasztották viharkárok felszámolásához.