Személyesen tájékozódhatott a lakosság a fűtésszezon előtti szükséges tudnivalókról Szekszárdon

2021. szeptember 23. 15:05

Szeptember 22-én, szerdán a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny alkalmával a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vállalt a lakosság tájékoztatásában Szekszárdon, a Garay-téren.

A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság egy sátorral települt ki a megyeszékhely egy frekventált terére. A Bizottság képviselői szóban, és különböző szóróanyagokkal, illusztrációkkal igyekeztek felhívni a járókelők figyelmét a fűtésszezont megelőző teendők fontosságáról. A tüzelő- és fűtőberendezések, továbbá a hő- és füstelvezetők átvizsgálása kulcsszerepet játszanak a kémény- és egyéb lakástüzek megelőzésében az érintett időszakban. A statikus, kiállított eszközök között szerepelt egy erdőtüzes gépjármű, füst- és szén-monoxid-érzékelők, valamint az ifjú korosztály legnagyobb örömére gyerekméretben tűzoltó bevetési védőöltözeteket tekinthettek meg az érdeklődők.

Eközben Bonyhádon a hivatásos és önkéntes tűzoltók az autómentes világnap alkalmával szórakoztatták az apróságokat különböző tűzoltótechnikákkal. A felvonultatott tűzoltó gépjárművek közül természetesen nem hiányozhatott a közkedvelt magasból mentő szer sem. A legkisebbek közelről vehették szemügyre, és saját kezükkel érinthették meg a tűzoltók által használt szakfelszereléseket, és egyéni védőeszközöket.

Bonyhád - autómentes világnap