Gróf Széchenyi Ödön gyermek tűzoltóverseny Bonyhádon

2022. május 16. 12:01

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyt Bonyhádon május 13-án. Zomba, Nagymányok 1-1, Aparhant és Kurd 2-2, míg Bonyhád 3 csapattal nevezett a nagy hagyományoknak örvendő megmérettetésre.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere megnyitójában köszöntötte a diákokat, valamint a felkészítésben közreműködő nevelőket és tűzoltókat. Büszkeséggel tölti el, hogy a tűzoltó hagyományok őrzését már fiatal korosztály is képviseli.

Steiner Krisztián, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója beszédében csatlakozott a polgármester asszony által említett értékeknek. Igazgató úr számára is örömteli, hogy a testi-szellemi, diákokat megmozgató versenynek ők biztosíthatják a helyszínt, és hogy évről-évre sikerül gyerekeket toborozni a fakultatív elfoglaltsághoz.

A főszervezésben és a gyerekek felkészítésében Gaál-Martin Elvira pedagógus is oroszlánrészt vállal. Mellette a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület segíti a fizikai versenyszámra történő gyakorlást, valamint a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Bonycom Kft. is részt vállal a gyerekek felhőtlen szórakozásához.

Pénteken, a hagyományokhoz hűen a gyerekek elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak. Az elméleti részben gróf Széchenyi Ödön életéről, illetve tűzvédelmi ismeretekből összeállított tesztsort kellett kitölteniük, majd az iskolaudvaron tűzcsapról való osztott sugárszereléssel fejezték be a feladatokat.

A dobogó harmadik fokára az Aparhant lánycsapata állhatott fel, az ezüstérmet a bonyhádi Tüzes menyecskék csapata vihette haza, míg a legjobbak 2022-ben a bonyhádi Lángoló Csajok csapata voltak.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját valamennyi indulónak, és bízik abban, hogy az elkövetkező években még több diáktársukkal lesznek képesek megszerettetni ezt a sportot és átadni a tűzvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat.