Kisebb szabadtéri tüzekhez és egy közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat

2022. május 23. 08:30

Az elmúlt 72 órában 6 tűzesethez és 4 műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói. Négy alkalommal szabadtéri tüzeknél kellett beavatkozni a tűzoltóegységeknek.

Jelentősebb tűzesetek:
Regölyön, a Gagarin Majornál egy magtár 12 négyzetméteres irodahelyiségének mennyezetében villamosvezetékek égtek vasárnap hajnalban. A tűzesethez Dombóvár hivatásos, valamint Tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet az áramtalanítást követően.

Regöly, Gagarin Major

Vasárnap délelőtt mintegy 400 négyzetméteren égett avar és gaz Szekszárdon, a Keselyűsi út mellett. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Szombat délután két személyautó ütközött frontálisan Fadd és Dombori között. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos, faddi önkéntes, valamint tolnai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, továbbá a mentőszolgálat munkatársainak segítettek. Egyéb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az esethez Pécs városából egy mentőhelikopter is érkezett.

Fadd-Dombori baleset

Dombóváron, az Ady Endre utcában egy gesztenyefa leszakadt ága akadályozta a gyalogos forgalmat szombat este. A 10 méter hosszú, 30 centiméter vastag faágat a város hivatásos tűzoltói láncfűrész segítségével távolították el.

Ne feledje! A szabadtéri tüzek elkerülhetők. Egy eldobott cigaretta csikk is elengedő a száraz aljnövényzet lángba borulásához. A zöldhulladék égetésekor, valamint a grillezéskor is megfelelő körültekintéssel legyünk.

Kerten belül zöldhulladékot csak abban az esetben lehet égetni, amennyiben azt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Kerten belül csak az önkormányzati rendeletben meghatározott időszakban szabad égetni. Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék-égetést szabályozó rendelete, tilos a kertben száraz növényeket égetni. Kommunális hulladékot égetni sehol sem szabad.

Fotó: Faddi ÖTE és Radány Péter (Tamási ÖTP)