A hétvége tűzoltó beavatkozásai

2022. augusztus 08. 15:27

8 tűzeset és 6 műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt 72 órában.

Jelentősebb tűzesetek:
Őcsényen, a Széchenyi utcában egy családi ház padlásterében gyulladt ki a lambéria péntek reggel. A lángokat a lakók sikeresen eloltották. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a közművek elzárását követően hőkamerával vizsgálták át a lakóingatlant.

Péntek délelőtt Dombóvár-Szőlőhegyen 500 négyzetméteren gondozatlan szőlőlugas és fás, bokros terület égett. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók oltották el puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével.

Dombóvár-Szőlőhegy

Augusztus 5-én Györkönyben is szabadtéri tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói. A Petőfi utcában mintegy fél hektárnyi területen égett a tarló. A lángokat a paksi hivatásos és a györkönyi önkéntes tűzoltók fékezték meg négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűz körülhatárolását egy erőgép is támogatta. 

Szombat este Szekszárd, Görögszón mintegy 1500 négyzetméteren égett a gaz. A tűzeset során egy fa villanyoszlop is károsodott. A keletkezett lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg három vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűzoltóegységek értesítették az illetékes elektromos szolgáltató szakembereit.

Teljes terjedelmében égett egy kétszáznegyven négyzetméter alapterületű, négy méter magas trágyarakás Nak külterületén vasárnap. A tűz a szomszédos kukoricatáblát veszélyeztette. A dombóvári hivatásos tűzoltók a kupac szétbontását és oltását erőgép és kéziszerszámok segítségével, sugárfedezet mellett végezték el.

Jelentősebb műszaki mentések:
Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották szombat este a 65-ös számú főút 24. kilométeréhez egy műszaki mentéshez. Egy személygépkocsi hajtott az árokba, amely félig az útra lógva állt meg. Személyi sérülés nem történt. Az önkormányzati tűzoltók a járművet kihúzták az árokból.

Szombat este Mekényesen, 6539-es számú úton egy 10 méter magas tölgyfa dőlt az úttestre. A dombóvári hivatásos tűzoltóegységek vonultak a káresethez, akik egy motoros láncfűrész és kézierő segítségével eltávolították a forgalmi akadályt képező fát. 

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság