A szabadtéri tüzekkel folyamatosan számolnunk kell

2022. augusztus 12. 12:11

A csütörtöki nap sem telt szabadtéri tüzek nélkül. Három esetben is füves terület, avar és gaz kapott lángra Tolna megyében.

Jelentősebb tűzesetek:
Csütörtök délben Dombóváron, a III. utcába egy családi ház mögötti füves területre riasztották az érintett város hivatásos tűzoltóit. Mintegy 400 négyzetméternyi területen kapott lángra, avar és gaz, amely egy farakást, erőgépet és lakóépületeket veszélyeztetett. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Csütörtök délután mintegy 500 négyzetméternyi területen égett avar és gaz Regölyön, a Hunyadi utcában. A lángok a közeli pincéket veszélyeztették. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Idén Tolna megyében már 171 tűz keletkezett a szabadban. A mai napig összesen 168 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 370 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás. Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 103 hektáron tombolt a tűz a szabadban.

A hétvégén is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megelőzzük a szabadtéri tüzek kialakulását. A természetben senki ne gyújtson tüzet, a kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig ne hagyják felügyelet nélkül a tüzet! Továbbra is tilos tarlót égetni, és mivel tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, ezért erdőkben és azok kétszáz méteres környezetében sem szabad tüzet gyújtani. Gyalogszerrel, kerékpárral és gépjárművel közlekedve véletlenül se dobjuk el a cigarettacsikket az utcán.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság