Az elmúlt napok tűzoltó beavatkozásai

2022. november 25.

Nyolc műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották megyénk tűzoltóit az elmúlt 72 óra leforgása alatt. Közúti baleseteknél, meggyulladt tetőszerkezetnél és egy csőtörés miatti elöntött pincénél avatkoztak be a tűzoltórajok.

Kedden szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi Pakson, az M6 autópálya Budapest irányába tartó 104. kilométerénél. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Árokba hajtott egy terepjáró személygépkocsi szerda délután Nagykónyinál, a 6508-as számú út második kilométerénél. A jármű egyetlen utasát a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó segítségével. A mentőszolgálat kivizsgálás céljából kórházba szállította a sofőrt.

Műszaki mentés Nagykónyi

Mintegy 5 négyzetméteren égett egy családi ház tetőszerkezete és a födém egy része csütörtök délelőtt Sárpilisen, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Csőtörés miatt elöntötte a víz egy családi ház szuterénjét csütörtökön Madocsán, a Kishegy utcában. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy szivattyú segítségével távolították a vizet.

Csütörtökön árokba hajtott egy személyautó Tamási és Iregszemcse között, a 65-ös számú főúton. Tamási önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet, amelynek utasai önállóan hagyták el a gépkocsi utasteret.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság