Az elmúlt napok tűzoltó beavatkozásai

2022. november 25. 12:45

Nyolc műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották megyénk tűzoltóit az elmúlt 72 óra leforgása alatt. Közúti baleseteknél, meggyulladt tetőszerkezetnél és egy csőtörés miatti elöntött pincénél avatkoztak be a tűzoltórajok.

Kedden szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi Pakson, az M6 autópálya Budapest irányába tartó 104. kilométerénél. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Árokba hajtott egy terepjáró személygépkocsi szerda délután Nagykónyinál, a 6508-as számú út második kilométerénél. A jármű egyetlen utasát a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó segítségével. A mentőszolgálat kivizsgálás céljából kórházba szállította a sofőrt.

Műszaki mentés Nagykónyi

Mintegy 5 négyzetméteren égett egy családi ház tetőszerkezete és a födém egy része csütörtök délelőtt Sárpilisen, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Csőtörés miatt elöntötte a víz egy családi ház szuterénjét csütörtökön Madocsán, a Kishegy utcában. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy szivattyú segítségével távolították a vizet.

Csütörtökön árokba hajtott egy személyautó Tamási és Iregszemcse között, a 65-ös számú főúton. Tamási önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet, amelynek utasai önállóan hagyták el a gépkocsi utasteret.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság