Hírek aloldal fejlécképe

Tolna VMKI hírek

Beszámoló a törökországi-szíriai földrengés következményeinek felszámolásáról 2023. március 29.

Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes közel három hetet töltött biztonsági tanácsadóként Törökországban, a földrengés sújtotta övezetben.

Hétvégén történt 2023. március 27.

Összesen öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak a hétvége folyamán. Kisebb szabadtéri tüzekhez, a Baranya vármegyei Mekényesen egy lakástűzhöz, továbbá négy közúti közlekedési balesethez vonultak egységeink.

Ülésezett a tűzmegelőzési bizottság 2023. március 24.

A 2022-es év tevékenységét értékelő, illetve az idei esztendő céljait meghatározó ülését tartotta március 24-én a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság. A koordinációs testület tagjait ezúttal Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban fogadta a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ülésezett az Ellenőrzési és Koordinációs Bizottság 2023. március 23.

A Tolna Vármegyei Államigazgatási Kollégium Ellenőrzési és Koordinációs Bizottsága március 23-án tartotta ez évi első ülését a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Idén is megküzdenek a lépcsőkkel Tolna vármegye tűzoltói 2023. március 20.

Március 18-án, szombaton a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság első állomásával nyitotta az idei sorozatát Kecskeméten.

Vármegyénk önkéntesei vizsgáztak szombaton 2023. március 20.

Kisgépkezelői képesítéseket szereztek Tolna vármegye három önkéntes tűzoltó egyesületének tűzoltói és egy önkéntes mentőcsoportjának tagjai március 18-án Pakson.

Tűzoltásvezetői értekezlet Szekszárdon 2023. március 16.

2023-ban első alkalommal tartott továbbképzést a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók részére.

Nádas égett Bogyiszló külterületén 2023. március 14.

Tolna vármegyében 2023-ban eddig 29 esetben vonultak a tűzoltóegységek szabadtéri tüzekhez több, mint 23 hektárnyi területen pusztítottak a lángok. Összesen 49 tűzoltószert riasztottak a mai napig ezekhez az esethez.

Megemlékezés nemzetünk nagyjairól 2023. március 14.

Ünnepi állománygyűlést tartott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 14-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Szekszárdon, a Wesselényi utcában.

Két Tolna vármegyei tűzoltó is elismerésben részesült 2023. március 14.

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 13-ai ünnepi állománygyűlésének, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott a szervezet.

A szabadtéri tüzek megelőzhetők 2023. március 13.

A tavaszias és száraz időjárás esetén a kerti munkák részeként végzett zöldhulladék-égetés könnyen kiterjedt szabadtéri tűzhöz vezethet, amely a természeti és épített környezetet jelentősen veszélyezteti.

Hétvégén történt 2023. március 13.

Szabadtéri tüzek, kéménytüzek, közlekedési balesetek adtak munkát Tolna vármegye tűzoltóinak. Hétvégén összesen 7 tűzesethez és 6 műszaki mentéshez vonultak a beavatkozó egységek. 4 esetben kerti zöldhulladék, avar, gaz égett, 3 alkalommal kéményekben keletkezett tűz.