Hírek aloldal fejlécképe

Tolna MKI hírek

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély 2022. augusztus 17.

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe 2022. augusztus 16.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Szirénáktól hangos hétfő 2022. augusztus 16.

Avar, gaz és tarló gyulladt meg több helyen a Pécs – Kelenföld vasútvonal Tolna megyei szakaszán. Az elmúlt napokban három alkalommal közúti közlekedési balesetek mellett kisebb szabadtéri tüzek és műszaki mentések adtak munkát megyénk tűzoltóinak.

A szabadtéri tüzekkel folyamatosan számolnunk kell 2022. augusztus 12.

A csütörtöki nap sem telt szabadtéri tüzek nélkül. Három esetben is füves terület, avar és gaz kapott lángra Tolna megyében.

A lakosság felelősségteljes gondolkodására van szükség 2022. augusztus 11.

Sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és az országos kéményseprőipari szerv Tolna Megyei Ellátási Csoportja 2022. augusztus 11-én, csütörtökön a lakossági kéményseprések igénybevételének népszerűsítése érdekében.

Az elmúlt 48 óra tűzoltó beavatkozásai 2022. augusztus 11.

Kisebb műszaki mentésekhez és egy kigyulladt garázshoz vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt napokban.

Tolna megyében is folytatódik a szúnyoggyérítés 2022. augusztus 09.

A megelőző hét esőzései után újra kialakultak a szúnyogok fejlődéséhez optimális élőhelyek, ezért elsősorban biológiai módszerrel folytatódik a gyérítési program. Megyénkben a kifejlett szúnyogok elleni védekezés folytatódik a héten.

A hétvége tűzoltó beavatkozásai 2022. augusztus 08.

8 tűzeset és 6 műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt 72 órában.

Csütörtökön kigyulladt gázpalackhoz és tarlótűzhöz vonultak tűzoltóink 2022. augusztus 05.

Csütörtökön, késő délután kigyulladt egy gázpalack egy családi ház konyhájában Hőgyészen, a Petőfi utcában. A bonyhádi, dombóvári és szekszárdi hivatásos, továbbá Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a tűzesethez, aminek következtében a ház két lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította. A beavatkozó tűzoltóegységek két gázpalackot hoztak ki az épületből, melyeket két vízsugár segítségével hűtöttek vissza. Az épületet egy hőkamera segítségével átvizsgálták.

Csütörtöktől szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás 2022. augusztus 05.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Akire büszkék vagyunk 2022. augusztus 04.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött harmincéves szolgálata és kiemelkedő munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Szabó Jenő tűzoltó ezredesnek, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének. Az elismerést Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a kirendeltségvezetőnek Dombóváron.

Közúti balesetek Tolna megyében 2022. augusztus 03.

Öt közúti baleset miatt vonultak kedden a Tolna megyei tűzoltók.