Hírek aloldal fejlécképe

Tolna MKI hírek

Szerdai tűzoltó beavatkozások 2022. május 26.

A műszaki mentéseké volt a főszerep az elmúlt 24 órában.

Bogyiszlón és Decsen is a habé volt a főszerep a hétvégén. 2022. május 23.

A legkisebbek legnagyobb örömére szombaton a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrával együtt érkező tűzpiros, villogóval felszerelt kicsi futóbiciklik, valamint a gyermek tűzoltó védőruhák szolgáltatták a nem mindennapi élményt a kiadós tűzoltó habparti mellett. A tolnai önkormányzati, valamint a szekszárdi hivatásos tűzoltók egy-egy fecskendőjének legénysége foglalkoztatta a gyerekeket.

Kisebb szabadtéri tüzekhez és egy közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat 2022. május 23.

Az elmúlt 72 órában 6 tűzesethez és 4 műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói. Négy alkalommal szabadtéri tüzeknél kellett beavatkozni a tűzoltóegységeknek.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Ünnepélyes keretek között vették át elismeréseiket megyénk legkreatívabb fiataljai 2022. május 20.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. Idén 216 pályamű érkezett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Május 20-án, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a járványügyi veszélyhelyzetet követően végre méltó módon ünnepelhetett az Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság az óvodás és iskolás gyerekek, valamint kísérőik társaságában.

Tolna megyében az év tűzoltója miniszteri díj 2022. május 18.

A 2021-es év ország legjobb tűzoltójáról, Várai Tamásról olvashat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazin legújabb számában.

Ifjúsági CTIF Bajnokság forduló Bátaszéken 2022. május 17.

Május 15-én, a bátaszéki Vicze János Városi Sportpályáján, a Melinda Kupa Ifjúsági CTIF Bajnokság II. futamára invitálta a nevezni szándékozó csapatokat a Cikádor Főnix Egyesület.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el 2022. május 17.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Gróf Széchenyi Ödön gyermek tűzoltóverseny Bonyhádon 2022. május 16.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyt Bonyhádon május 13-án. Zomba, Nagymányok 1-1, Aparhant és Kurd 2-2, míg Bonyhád 3 csapattal nevezett a nagy hagyományoknak örvendő megmérettetésre.

Megvannak a legjobb megyei alkotások 2022. május 16.

2022-ben is meghirdette alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodások és iskolások részére. A felmenő rendszerű verseny országos megmérettetését Tolna megye rendre szép eredménnyel zárja.

Az elmúlt hétvége eseményei 2022. május 16.

Három jelentősebb tűzeset és egy műszaki mentés miatt vonultak a megye tűzoltói.

Véradás Szekszárdon 2022. május 12.

A Magyar Honvédség és a rendezésben résztvevő civil szervezetek egy többnapos rendezvénysorozat Tolna megyei helyszínén, 2022. május 12-én „Toborzó Emlékfutást” szerveztek a Honvédelem Napja alkalmából.