Hírek aloldal fejlécképe

Tolna MKI hírek

Megyénk tűzoltói a Pump & Run bajnokságon 2021. október 18.

Több korcsoportban is dobogós helyezéseket szállítottak a Tolna megyei tűzoltók a VI. „Pump & Run” Országos Bajnokságon, Kecskeméten.

Az elmúlt 72 óra eseményei 2021. október 18.

5 tűzesethez és 6 műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói.

Szerdán többen vérüket adták a Wesselényi utcában 2021. október 13.

Október 13-án, szerda délelőtt tizenkilencen nyújtottak segítő kart a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapja alkalmából, amelyet országszerte a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűzeset Szakcson 2021. október 13.

Kedden egy kigyulladt tetőszerkezethez vonultak Dombóvár tűzoltói.

Sikeresen vizsgáztak a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók 2021. október 12.

Mecseknádasdon tartották a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület minősítő gyakorlatát.

Önkéntes tűzoltó segített egy balesetnél az M6-oson 2021. október 11.

Személygépkocsival ütközött és a vízelvezető árokba vágódott egy terepjáró október 9-én délután az M6-os autópályán, Dunaújvárosnál.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést 2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Tűzoltó beavatkozások 2021. október 07.

Dobogós a Tolna megyei páros az Országos szakmai versenyen, Hajdúszoboszlón 2021. október 07.

Október 5-én és 6-án Hajdúszoboszlón tartották meg a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző állomány országos versenyét. A szakmai ellenőrök vetélkedőjét harmadik alkalommal rendezték meg, a kétnapos megméretés elméleti és gyakorlati feladatok elé állította a résztvevőket. Megyénket Szendi Zoltán tű. alezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és Kurityák Máté tű. százados, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott iparbiztonsági felügyelője képviselték.

Siquake 2020 – földrengésre készülve 2021. október 07.

Földrengések okozta helyzetekre fókuszáló nemzetközi gyakorlat kezdődött Szlovéniában. A Siquake néven futó projekt keretében Ljubljanában a napokban a szlovén, horvát és magyar közepes városi kutató-mentő csapat mellett egy osztrák víztisztító és egészségügyi modul, valamint egy olasz mérnökcsapat dolgozik együtt, és az olaszok gondoskodnak a kimenekített emberek ideiglenes elhelyezéséről is. Magyarországot a Huszár önkéntes mentőszervezet tagszervezetei képviselik.