Hírek aloldal fejlécképe

Tolna MKI hírek

Hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó 2021. július 26.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 26-án (hétfő) 12.00 órától 2021. július 30-án (péntek) 24:00 óráig.

Árhullám után szúnyoggyérítés a Duna mentén 2021. július 26.

A múlt héten a Dunán levonuló árhullám miatt védekezésre ugyan nem volt szükség, de a víz elárasztotta a töltések és gátak közötti területeket. Ezeken a helyeken nagy tömegben találhatóak meg az árvízi csípőszúnyogok tojásai, és a lárvák fejlődése azonnal megindul.

A hétvégén leggyakrabban szabadtéri tüzekhez vonultak tűzoltóink 2021. július 26.

Az elmúlt 72 óra leforgása alatt 9 tűzeset és 4 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak. 8 esetben szabadtéri tüzekhez riasztották az egységeket. Avar, gaz, tarló, erdő aljnövényzete és szemét égett a jelzett helyeken.

Természetbeni támogatást kapnak az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek 2021. július 24.

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után döntés született az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is. Tolna megyeiek is szerepelnek a listákban.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel 2021. július 23.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Az elmúlt 72 óra tűzoltó beavatkozásai 2021. július 22.

Hétfő délután intenzív esőzéssel járó csapadék érte el Szekszárdot. Összesen tíz alkalommal riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit többnyire pincékből, alagsorokból esővizet távolítottak el szivattyúk segítségével a beavatkozó egységek. Két alkalommal forgalmat akadályozó fák eltávolításánál volt szükség a láncfűrész használatára.

Kedd éjféltől feloldották a tűzgyújtási tilalmat Tolna megyében 2021. július 22.

Ez azt jelenti, hogy szabad tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében és a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A dunai árhullám alakítja a szúnyogok elleni védekezést 2021. július 20.

A szúnyogártalom mértékét és ebből következően az ellenük való védekezést az időjárás határozza meg. Az idei évben egy erősebb szúnyoginvázióval indult a június, amelyet az akkor már másfél hónapja végzett biológiai lárvagyérítés és a kifejlett szúnyogok elleni védekezés sikeresen csökkentett. Júliusra az ország legtöbb részén lecsökkent a szúnyogok egyedszáma.

Az elmúlt hétvége eseményei 2021. július 19.

Főként a vihar adott munkát a hétvégén a Tolna megyei tűzoltóknak

Már lehet jelentkezni a legerősebb tűzoltók versenyére, a TFA-ra 2021. július 16.

Idén szeptember 3-án rendezik meg a fürdőjéről híres Bükön a legerősebb tűzoltók országos versenyét.

Az elmúlt 24 óra tűzoltói beavatkozásai 2021. július 15.

Egy tűzeset és három műszaki mentés adott munkát szerdán megyénk tűzoltóinak.

Sikeres minősítést követően élesben is bizonyították képzettségüket a kurdi önkéntes tűzoltók 2021. július 14.

Július 9-én, délután 18 órakor vette kezdetét a kurdi önkéntes tűzoltók minősítő gyakorlata, amelyet követően továbbra is önként beavatkozó tűzoltó egyesületként vonulhatnak a káresetekhez.